KamtechKamtech
Projekt

``Nya`` Riksbankshuset Örebro

``Nya`` Riksbankshuset Örebro

KAMTech har fått i uppdrag av Midroc electro och Örebroporten att projektera styrinstallationer för byggnation av konsthall i ”Nya” Riksbankshuset i Örebro.

I uppdraget ingår projektering av fastighetsautomation för ventilation, VA, kyla, värme, vatten samt VAV. All projektering sker i 3D i programvaran Revit.

Lokalerna ska stå klara 2021.

Projektdetaljer

– Kund: Midroc electro och Örebroporten
– Byggstart: 2020
– Inflyttning: 2021
– Huvudentreprenör: NCC

Smarta Fastigheter

Tillsammans med våra kunder hittar vi de bästa tekniska lösningarna för att digitalisera automationssystemen i fastigheterna genom att kombinera marknadens bästa produkter med energieffektiva funktioner.

Vi skapar hållbarhet genom energieffektiva funktioner och system som samverkar med såväl fastighet som verksamhet genom hela fastighetens livslängd.

Projektering
Vi upprättar funktions- och installationsunderlag som driftkort och ritningar i 2D och 3D (BIM), till fastighetsägare för upphandling eller till entreprenörer i projekt.

Med lång och bred erfarenhet är vi en stabil och säker partner i projekten.

Exempel på våra kunder är:
- Akademiska hus väst AB
- Castellum AB
- Futurum fastigheter AB
- Kommunfastigheter i Arboga
- Midroc electro AB
- NCC
- PEAB
- Region Västmanland
- Region Örebro län
- SIEMENS
- Skanska
- Specialfastigheter Sverige AB
- Wani energi AB
- Örebrobostäder AB
- Örebroporten AB

Hållbarhet

Att vi tror på en klimatsmart värld speglas i vårt arbete genom engagemang och ansvarstagande. Vår ambition är att göra hållbarhetsfrågan till en tydligare del av bygg- och fastighetsbranschen.

Vi finns med som en självklar partner från det tidiga idéstadiet till förvaltning och stöttar både fastighetsägare och entreprenör att minimera sin klimatpåverkan kopplad till förvaltning, renovering och nyproduktion.

I vår verktygslåda finns utöver brinnande intresse även certifieringssystem som Miljöbyggnad, Svanen och BREEAM som är bra alternativ för att kvalitetssäkra sin process. Vi blandar praktisk erfarenhet, utbildning och nytänk för att uppnå ständig förbättring både internt och externt.

Exempel på tjänster: Energi- och Miljösamordning, Energiberäkningar, Klimatsimuleringar, Dagsljusberäkningar, Energiutredningar, Energideklarationer, Strategiarbete.

Kunder

Fastighetsägare
Futurum fastigheter AB
Specialfastigheter
Örebroporten
Castellum
Länsgården
Kumla Fastigheter
HSB
Örebrobostäder AB
Kumlabostäder AB

Entreprenörer
OBK
Byggtema
Byggdialog AB
Tommy Allström Bygg
Aros Bygg
HMB
Skanska Sverige AB
PEAB

Projektsamordning

Projekteringsledning
KAMTech utför redan tidigt i projekten samordning mellan samtliga projektörer i rollen som projekteringsledare samt BAS-P.
Vi bistår fastighetsägaren med checklistor för Bygglov, Startbesked, Riskbedömningar och säkerställer att Tekniska anvisningar implementeras i projekteringen

Installationssamordning
Vi utför tidigt i projekteringen granskning utav handlingar, för att även tidigt ta fram ett protokoll för samordnad provning
KAMTech fungerar som Teknisk support inom installationsgruppen och slutligen så utför vi en samordnad provning (kontroll) för att säkerställa alla funktionssamband.

Entreprenadbesiktningar
Vid entreprenadbesiktning är besiktningsmannens roll att iaktta och undersöka i vilken grad entreprenaden uppfyller gällande kontraktshandlingar.
Vi utför detta genom att granska gällande kontraktshandlingar och sedan bedöma det fysiska slutresultatet. Brister förs in i besiktningsutlåtandet eller i en bilaga till utlåtande.
Under Projektsamordning ”Läs mer” vill jag även lägga till en ny rubrik efter Entreprenadbesiktningar men innan Exempel på våra kunder.

BIM-samordning
BIM har de senaste åren tagit en allt mer central roll i vårt byggande och bidragit med effektivare informationshantering i projekten. När vi använder och tillför mer information i våra modeller ökar också kraven på samordningen av modellerna och informationen. Genom att anlita en BIM-samordnare från KAMTech kan ni få hjälp med följande:
- Framtagning av samordningsmodell av alla projektörernas 3D-modeller.
- Utföra oberoende kollisionskontroller, tillgänglighetskontroller och byggbarhetsgranskningar av 3D-modeller.
- Framtagning av BIM-manual och projektspecifika kravställningar.

Exempel på våra kunder är:
- Specialfastigheter Sverige AB
- Castellum AB
- Örebroporten AB
- Futurum fastigheter AB
- Region Örebro län
- Ett antal bygg företag

Arbetstitel:
Hållbarhetskonsult
 
Kuriosa:
En fotbollsgalen miljövetare som älskar matlagning. Jag har ett stort intresse för samhällsfrågor och politik och dedikerar en stor del av min fritid åt omvärldsbevakning.
 
Har en kandidatexamen i miljövetenskap som jag byggt på med en magister inom hållbar stadsutveckling och har tidigare arbetat som hållbarhetsstrateg inom bygg- och fastighetsbranschen.
 
I min roll som hållbarhetskonsult hoppas jag kunna inspirera och uppmuntra aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen till att anamma ett övergripande, strategiskt hållbarhetstänk där såväl byggnaders miljöprestanda som människors hälsa är centrala parametrar.
Arbetstitel:
Hållbarhetskonsult
 
Kuriosa:

Nybliven husägare norr om Örebro där jag bor med sambo och hund.

När jag inte renoverar huset försöker jag underlätta min vardag med hemautomation (hobbyprogrammering). Under vinterhalvåret spenderar jag gärna tid på fjället då snowboardåkning är ett stort intresse!

I min roll på KAMTech hoppas jag kunna bidra till en mer hållbar bygg- och fastighetsbransch.

Arbetstitel:
Projektledare/Projektingenjör
 
Kuriosa:

Bor med min man och våra två barn i Örebro. Min fritid ägnar jag åt min familj, mina vänner, promenader och resor. Resan på semestern går oftast till en segelbåt i Kroatien då segling är en stor passion i livet.

Är utbildat byggnadsingenjör och kommer senast från entreprenadsidan. Mina personliga egenskaper är att jag är noggrann, systematisk och effektiv. Från mina ungdomsår som fotboll- och innebandyspelare tar jag med mig betydelsen av att vara en bra lagspelare. De för att kunna samarbeta med alla typer av människor och nå det gemensamma målet på bästa sätt.

Arbetstitel:
Projektledare/Installationssamordnare
 
Kuriosa:

Bor i Kumla tillsammans med min fru och har två utflugna barn.

Fritiden ägnar jag åt familj, vänner, MC, triathlon och utförsåkning. Jag har varit i installationsbranschen större delen av mitt yrkesliv både som installatör, projektledare, kalkylator och avd.chef, vilket har givit mig en bred teknikförståelse. Den kommer till stor användning vid samordning och provningar.

Jag har god erfarenhet av partneringprojekt och anser att lagspelet inom både projektering och installation som den entreprenadformen innebär gör att slutprodukten blir bra och projekten blir roliga att jobba i.

Arbetstitel:
Hållbarhetskonsult
 
Kuriosa:

Utbildad samhällsplanerare och kulturgeograf som finner stor glädje i att en sådan roll få chansen att ta mig an viktiga samhällsfrågor, samtidigt som jag får använda min kreativa sida. Utmaningen ligger i att balansera olika intressen, där miljön alltid måste få komma i första rummet!

På fritiden gillar jag utflykter, om det så innebär att gå högt upp på ett berg, smaka sig fram efter Sveriges godaste kardemummabulle eller hitta något mysigt smultronställe vid havet.

Ett annat stort intresse är foto, vilket jag också arbetat med!

Har en liten dröm att bli självförsörjande på egna grödor. Så började på min terrass här i stan, där tomaterna faktiskt växte på riktigt bra förra sommaren. Den plantan fick jag av grannen, men jag lär mig!

Arbetstitel:
Hållbarhetskonsult
 
Kuriosa:

Fritiden tillbringas helst med familj och vänner (nya som gamla). Att lata sig en hel dag är inget för mig, som tur är finns det alltid något att göra när man har hus. Sommartid läggs tiden gärna i skogen på en mountainbike eller framför en brasa med Murikkan laddad med god mat. En hel del tid läggs även på fotbollsplanen som tränare för ett yvigt lag med smågrabbar.

Min väg till KAMTech har innehållit olika typer av yrken. Jag påbörjade min resa som Teckenspråkstolk för att sedan arbeta som projektledare inom mediabranschen i flera år innan jag utbildade mig till Energiingenjör och landade på KAMTech. Kommunikation är något som ligger mig varmt om hjärtat, är vi fler som samarbetar blir allt lite bättre.

Arbetstitel:
Hållbarhetskonsult
 
Kuriosa:

Utbildad civilingenjör i energi, miljö och management från Linköpings universitet. På jobbet är jag nyfiken, noggrann och lösningsorienterad och med min roll vill jag påverka samhällsutvecklingen mot en mer hållbar riktning med min tvärvetenskapliga kunskap om hållbarhet.

Jag bor tillsammans med min sambo och vår hund Hassel. På fritiden gillar jag att träna och vara aktiv. När jag inte hänger i svettiga gymlokaler går det att hitta mig i längdskidspåret eller löparspåret. Jag gillar att hitta på saker med min lilla familj och på vintern hänger vi i fjällen och på sommaren gärna vid Sveriges kuster.

Arbetstitel:
Hållbarhetskonsult
 
Kuriosa:

Utbildad civilingenjör med inriktning energiteknik från Umeå Universitet.

Jag har min bakgrund som energikonsult med fokus på energieffektivisering av byggnader vilket ligger mig varmt om hjärtat. Nu utökar jag bland annat min kompetens inom andra miljö- och hållbarhetsområden som är viktiga för ett välfungerande samhälle och en grönare framtid.

På fritiden har jag god balans mellan mina intressen för träning, matlagning, inredning, soffhäng och lageröl.

Som tillflyktsort har jag Hälsingeskogarna till mitt förfogande. Där spenderas mycket tid med vänner och familj.